Tässä ohjetta jotain omaa muutosta reseptissä.
- 5 dl maitoa
- 50 g hiivaa
- 1 tl suolaa
- 2 dl hiivaleipäjauhoja
- 10 dl vehnäjauhoja
- 1 dl juoksevaa sunnuntai margariinia tai vastaavaa tai 100 g voita sulatettuna.
Murenna hiiva kädenlämpöiseen maitoon,lisää muut aineet ,mutta älä vaivaa liiaksi.Anna taikinan levätä sen aikaa kun valmistat täytteen.
täyte:
- 500g naudanjauhelihaa
- 1 dl puuroriisä
- 2 norm kokoista tai yksi iso sipuli
- suolaa
- pippurisekoitusta
- paprikajauhetta
Ruskista jauheliha, lisää mukaan silputtu sipuli ja keitä samalla riisi kattilassa. Sekoita keskenään ja mausta.
Kauli taikina noin sentin vahvuiseksi ja tee pyöreällä muotilla piirakkapohjia,halkaisija noin 14-15 cm (käytin muovisen purkin kantta),Laita täyte noin 3 rkl ja käännä puolikuiksi.Sulje reuna sormin painamalla tai nipistämällä.Anna kohota ja paista kuin piirakat kuumassa öljyssä.
Sitten varoitus ,NÄMÄ ON MIELETTöMÄN HYVIÄ!! ÄLÄ SYÖ LIIKAA!!! ;)
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.