500-600g naudan paistia

10 isohkoa perunaa (tai n.15 tavallisen kokoista)

2 sipulia

4 dl lihalientä (4 dl vettä +lihaliemikuutio)

3 dl olutta (tai oluen voi jättää pois ja korvata koko määrä lihaliemellä)

suolaa

mustapippuria

voi-öljyseosta paistamiseen

Kuori ja viipaloi perunat.Viipaloi sipulit renkaiksi.Leikkaa paistiliha ohuiksi pihveiksi (muista leikata poikkisyin) ja nuiji kevyesti.Ruskista pihvit voi-öljyseoksessa pannulla kevyesti .Viimeisten pihvien jälkeen lisää vettä pannulle ja lihaliemikuutio.Kaada siivilänläpi ja lisää olut.

Laita padan  pohjalle ensin perunaviipaleita ja ripottele hieman suolaa päälle, sitte paistiviipaleet ja päälle myllystä mustaa pippuria ja sitten sipulirenkaat.Sitten uudelleen perunoita, pihvejä ja sipulia mausteiden kera ja päällimäiseksi vielä perunaviipaleita.

Kaada lihaliemi-olutliemi pataan ja lisää muutama voinokare.Laita kansi päälle ja anna hautua uunissa  175 asteessa noin 2h.

Tarjoa suolakurkku veneiden kera. Ruokajuomaksi maistuu erinomaisesti kylmä olut.