Tässä meidän Janin suosikki synttärikakku!Tämä kakku oli jo viime vuonna Janin synttäreillä ja on hänen mielestään ihan paras kakku ,että tehdään varmaan tulevaisuudessakin. Ohjeen löysin viime vuonna blogista "Sitä sun tätä" sori en osaa linkittää tähän suoraa osoitetta.

Tästä ohjeesta ei tule kovin suuri kakku,mutta ohje tuplattuna ihan mukava.

Koristelu ei ollut kummoinen ,kun kiireessä tein,kun poika oli lähdössä kämpilleen ja odotteli pikapikaa kakkuaan mukaan.Hyvä kun ehti suklaakuorrutus muutaman minuutin jääkaapissa jäähtyä :) Toisaalta kiiltävä suklaakuorrutus on aina nätti ,eikä välttämättä edes mitään koristelua kaipaa.

4- munan vuoka ,voideltuna + jauhotettuna.

TAIKINA:

2 valkuaista

2keltuaista

1 dl sokeria

1dl vehnäjauhoja

1/2 tl leivinjauhetta

1/2 rkl kaakaojauhetta

50g tummaa suklaata

25g voita

1/4 dl appelsiinimehua (mielellään vastapuristettua)

2 tl appelsiinikuori raastetta (pese appelsiini huolella ennen raastamista!)

 1.Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi (kupin voi kääntää ympäri ,mutta vaahto pysyy kaikesta huolimatta kipossa)

2.Sulata suklaa ja voi mikrossa tai vesihauteessa juoksevaksi.

3.Vatkaa keltuaiset ja sokeri vaahdoksi.

4.Sekoita suklaa-voiseos keltuaisvaahtoon.Lisää appelsiinimehu +kuoriraaste.

5.Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi edelliseen suklaa-keltuaisvaahtoon.Sekoita lastalla.

6.Lisää valkuiaisvaahto varovaisesti sekoittaen taikinaan.

7.Kaada taikina vuokaan ja paista kypsäksi 175 asteessa.

Anna kakun jäähtyä kunnolla ennenkuin leikkaat kahteen osaan.Puhdista paistovuoka ja vuoraa kelmulla Ja sitten voit alkaa täyttään kakkua.

 

TÄYTE:

70 g appelsiinituorejuustoa (Valio Viola)

70 g valkosuklaata (sulatettuna vesihauteessa tai mikrossa)

n.1 dl kermaa

1 tl liivatejauhetta

1-2 rkl kiehautettua vettä tai appelsiinimehua

1.Vaahdota kerma

2.Sulata valkosuklaa ja sekoita tuorejuuston kanssa sekaisin.

3.Kiehauta neste ja lisää liivatejauhe.Sekoita täytteeseen.

4.Laita kakun puolikas kelmutettuun vuokaan, lisää täyte ja sen jälkeen toinen kakun puolikas päälle.Laita kelmu päälle ja anna jähmettyä seuraavaan päivään.

KUORRUTUS:

100 g tummaa suklaata

1/4 dl kermaa

appelsiinimarmeladia

* Kumoa kakku vuoasta ja iroita kelmu.Sivele kakun pinta kevyesti

appelsiinimarmeladilla, niin kuorrute on helpompi levittää päälle.

*Lämmitä kerma lähes kiehuvaksi ja sulata suklaa siihen.Sekoita tasaiseksi ja kaada kakun päälle ja levitä tasaisesti kakun päälle ja levitä lastalla jokapuolelle.Anna jähmettyä kylmässä.