Eilen meillä oli näitä savustettuja lohimedaljonkeja ruokana,höyrytetyn parsakaalin,kermaviilikastikkeen ja perunan kera.

Mielestäni savukala ei kaipaa muuta maustetta kuin suolaa, valmiiden medaljonkien päälle ripautin kyllä hieman kuivattua tilliä.Paistoin  lohipalat savustuspussissa uunissa ja tuoksu oli aivan taivaallinen.

Leikkaa lohifileet ensin n.6-7 paloihin ,irti fileestä ja sitten leikkaa palat puolesta välistä nahkaan asti. Taita palat medaljongeiksi.

Sori, kuva vähän aneemisen näköinen, mutta medaljonkien valmistustapa varmaankin  käy ilmi.Laita kalat savustuspussiin ja taita pussinreuna kunnolla kiinni,Jos et ole ennen käyttänyt pussia huomaa että pussi on oikeinpäin.Pussissa kyllä lukee.

Käytin näitä ruotsalaisia savustuspusseja ,mutta suomalaisella pussilla tulee mielestäni parempia. Huomaa savustuspussia valittaessa ,että kaikki ei käy uuniin.275 astetta n.45min.

Tässä valmiit kalat brokkolin kera.

Kermaviilikastike:

Kermaviiliä,1 tl sitruunamehua,ripaus suolaa,1 rkl sokeria,ripaus sitruunapippuria ja parin kolmen sentin pätkä wasapia (=piparjuuritahnaa).Niin ja tilliä, laitoin kuivattua reilusti, tuore on aina tietenkin parempaa ja maukkaanpaa.