Tämä on yksi meidän perheen herkkuruokia,ja se pitää meillä aina ehdottomasti tehdä pinaattilasagne levyistä,muuten se ei ole sitä oikeaa.

6-8 annosta

n.12 pinaattilasagne levyä (en ole nähnyt muita kuin pirkka tuotteena)

3-4 prk tonnikalaa öljyssä

3 salottisipulia (tavallinen 1 isokin ihan käy)

1-2 tl sitruunapippuria

1 prk kapriksia (voi jättää poiskin jos ei tykkää me laitetaan reilusti enemmänkin)

suolaa maun mukaan

n.1/2 punttia tuoretta persiljaa,silputtuna (tai kuivattua oman mielen mukaan)

1-2 rasiaa kirsikkatomaatteja (halkaise)

Pinaattikastike:

50 g voita

3 rkl vehnäjauhoja

9 dl maitoa

2 tl maustesuolaa

1/2 tl muskottipähkinäjauhetta

1-2 tl rouhittua mustapippuria

1 rkl sokeria tai hunajaa

1 prk ranskankermaa

pakastepinaattia

väliin ja pinnalle:

3-4 dl juustoraastetta

Valuta tonnikalojen öljy ja kuullota pieneksi pilkotut sipulit pannulla.Lisää tonnikalat ja mausta.Valuta kapriksista neste pois ja lisää joukkoon.

Valmista pinaattikastike sulattamalla rasva ja lisäämällä jauhot ,sekoita hyvin kun lisäät maitoa.Varo pohjaan palamista ja sekoittele hyvin koko ajan.Kastike alkaa saeta lisää pinaatti sulamaan joukkoon.Ota valmis kastike levyltä ja mausta.Jos kastike tuntuu liian paksulta lisää maitoa.

Lisää vuoan pohjalle ohut kerros tonnikalaseosta, sitten kerros lasagnelyvyjä.Päälle tonnikalaseosta,pinaattikastiketta ,tomaatteja ,hienonnettua persiljaa ja levitä päälle juustoraastetta.Toista samalla tavalla

Levitä päällimäisen lasagnelevyn päälle vain kerros pinaattikastiketta, tomaatteja ja juustoraastetta.

Paista 200 asteessa n.30-40 minuuttia ja anna vetäytyä 10-15 minuuttia ennen tarjoamista.