Syksy on enemmänkin patojen aikaa, mutta nyt kun otin pakkasesta paistia sulaan ,(pakko tyhjentää pakastinta),ajattelin tehdä tätä.Niin, meillä ollaan omavaraisia naudanlihan suhteen, eli syödään omaa kasvattamaa lihaa .Tietää ainakin mitä syö.No sitten pataan...

400-500 g naudan ulko- tai kulmapaistia

4 sipulia

3-4 paprikaa

100g herkkusieniä

3-4 valkosipulin kynttä puristettuna

2-3 porkkanaa

2-3 suolakurkkua

pari ruokalusikallista tomaatti pyrettä

mausteeksi suolaa, paprikajauhoa ja mustapippuria.

Valmiiseen pataan voi lorauttaa punaviiniä ja päälle laittaa smetanaa.(Jätin nyt tästä padasta molemmat pois)

* Kuutioi liha noin 3x3 palasiksi ja ruskista pikaisesti paistinpannulla.Tarkoitus siis ei ole paistaa niitä vaan ruskistaa pikaisesti joka puolelta.Laita lihapalat pataan.

*LIsää vettä pataan ,että lihat peittyvät.Käytä hyväksesi paistinpannunhuuhdevesi.

*Mausta suolalla,pippurilla ja paprikajauholla.

*Anna padan hautua jonkin aikaa joko hellalla tai uunissa.

*Kuutioi kasvikset,juurekset ja sienet.

*Lisää pataan ja mausta tomaattipyreellä ja purista valkosipulit joukkoon.Tarkista maku ja lisää vettä tarvittaessa.

*Hauduta uunissa tai hellalla 2-3 tuntia. Lisää suolakurkut haudutuksen loppuvaiheessa.

Lisää valmiiseen pataan punaviiniä ja smetanaa.Voi jättää poiskin.

1240977705_img-d41d8cd98f00b204e9800998e