Eilen paistoin kebabia ja tein kastikkeet jääkaappiin maustumaan.

Tänään päästiin aamutöiltä vähän myöhään ja nälkä oli hirmuinen,joten tehtiin sitten kebab-annokset .Rullakebabia 'mukaellen' tehtiin soft-tortilla pohjalle.Rullakebab pohjan itsetehtynä kuuluisi (?) tehdä kuin pizzapohjan.

 

KEBAB:

1 kg naudan jauhelihaa
25 gr suolaa =n. 2 rkl
1,5-2 rkl mustapippurirouhetta
Tilkka  oliiviöljyä

Sekoita taikinaa yleiskoneella muutamia minuutteja.Silloin jauhelihan rakenne hajoaa ja saadaan kiinteä taikina.Sekoita mausteet öljyyn tahnaksi ja sekoita jauhelihan joukkoon.Tee taikinasta käsivarren vahvuinen pötkö ja kääri tiukasti foliokääreeseen.Paista 100 asteessa 4 tuntia.

 

Iskendertyyppinen kastike:

* 2-3 dl maustamatonta jogurttia tai kermaviiliä
* 1-3 kynttä valkosipulia puristettuna
* 1tl basilikaa
* ½-1½ tl musta- ja/tai valkopippuria
* ripaus suolaa

Mausteisuutta voi lisätä myös laittamalla:


* viher-, sitruuna- ja punapippuria
* chiliä
* cayennepippuria


Tomaattinen kebab kastike:
1 sipuli
1 paprika
1 pieni purkki tomaattipyrettä
2 kynttä valkosipulia
1 dl appelsiini/ananasmehua
1 rkl sinappia
loraus etikkaa (balsami/viinietikkaa/tavallista)
yrttejä
mustapippuria
suolaa
ripaus sokeria
4 dl öljyä (rypsi)

Jos sinulla on blenderi eli semmoinen tehosekoitin tai käy kyllä sauvasekoittimellakin. Pieni sinne sipulit, paprikat lisää mausteet, mehu ja pyre+ etikka .
Lisää öljy ohuena nauhana. 
 Tarjoitus on  saada hyvä emulsio aikaiseksi kun öljy lisätään vähitellen.

 Maistele lopuksi ja laita pulloon, siinä sitä on hyvä ravistella. Kastike säilyy jääkaapissa viikon tai kaksi