Jenni palasi tänä aamuna Italiasta ja ajattelin väsätä Britakakun kotiinpalun kunniaksi ja tämä on myös vähän niinkuin äitienpäiväkakku "jälkijunassa".

1242050125_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Kakkupohja:

150 g voita

1 1/2 dl sokeria

4 keltuaista

2 dl vehnäjauhoja

2 tl leivinjauhetta

1 1/2 dl maitoa

Marenki:

4 valkuaista

2 dl sokeria

Päälle: mantelilastuja tai kookoshiutaleita

Täyte:

2,5 dl vaahtoutuvaa mansikkakermaa

1 prk maitorahkaa

1/2 dl sokeria

2 tl vanilliinisokeria

Litra mansikoita

 

Vaahdota pehmeä voi ja sokeri.Lisää keltuaiset yksitellen.Lisää jauhot ja niihin sekoitettu leivinjauhe vuorotellen maidon kanssa taikinaan.

Vaahdota valkuaiset ja lisää vähitellen sokeri.Huomaa että kulho ja vatkaimet ovat kuivat! Vaahdota marenkia kunnes se on valkoista ja kiiltävää ,sekä voit kääntää kipan ylösalaisin ja marenki pysyy kulhossa.

Levitä kakkutaikina leivinpaperin päälle uunipannulle ja sen päälle varovasti marenki.Ripottele päälle mantelilastut tai kookoshiutaleet.

Paista 175 asteessa noin puoli tuntia kunnes marenki on kauniin ruskea.

Tee sillä välin täyte.Vaahdota mansikkakerma ja mausta.Lisää sekaan  varovasti sekoittaen rahka.

Anna kakun jäähtyä kunnolla uunista oton jälkeen.Jaa levy kahteen osaan ja laita kermarahka täytettä päälle sekä viipaloituja mansikoita.

Nosta toinen puolisko päälle ja laita loput kermarahkasta ja mansikat päälle koristeeksi.