Tuulihatut tunnetaan kaikkialla euroopassa.Tunnetaan esim.nimillä e'clairit,profiterolet, croquembouchet jne.

1247144315_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

1247144353_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

OHJEESTA 20 KPL

75 g voita

1 1/2 dl vettä

1 tl vanilliinisokeria

1 1/2dl vehnäjauhoja

3 munaa

Täytteenä mansikkakermavaahtoa ja tuoreita mansikka viipaleita.

Hunnuta tomusokerilla.

Kiehauta vesi,rasva ja vanilliinisokeri.Lisää vehnäjauhot yhdellä kertaa.Sekoita taikinaa niin kauan ,että se on kiiltävää  ja irtoaa kattilan reunoilta ja pohjasta.

Ota kattila liedeltä ja lisää yksi muna kokoajan sekoittaen.Anna jäähtyä ja lisää loput munat yksitellen voimakkaasti sekoittaen.

Laita taikina suuri tyllaiseen pursottimeen ja pursota pellille.Jätä tarpeeksi väliä koska ne leviää ja kohoaa.

Laita pelli uuniin varovasti ja suihkauta suihkupullosta pari kolme kertaa vesisumua uuniin ja laita luukku varovaisesti kiinni.Tuulihatut tarvitsevat vesihöyryä kohoamiseen.Normaaliin uuniin ,voisi olla hyväksi laittaa uunin pohjalle pieneen laakeaan vuokaan kuumaa vettä ,kun laitat uunin lämpiämään ,niin vartin päästä siitä irtoaa jo vesihöyryä.

TÄRKEÄÄ ON ETTEI MENE PAISTON PUOLIVÄLISSÄ AVAAMAAN UUNIN LUUKKUA ,VAAN MIELUITEN VASTA KUN NE ON KYPSIÄ.KOSKA NE LYSÄHTÄÄ MUUTEN KASAAN.

Paista kiertoilmauunissa 170 asteessa n.20 -25 min tai tavallisessa uunissa 200 asteessa.

 

Tuulihatut voi täyttää niin makealla kuin suolaisella täytteellä.

Kuvassa on vain osa ,loput pakastettiin.