Ciabatta on italialainen leipä.Ciabatta tarkoittaa italiaksi tossua, eli tulee leivän ulkonäön mukaan ,joka muistuttaa lintallaan olevaa tossua.

Tätä leivän tekoa ei kannata harkita ,jos haluaa nopeasti lämpimäistä Nauru

Ciabatta tehdään yleensä leiväksi, mutta tein nyt sämpylöiksi.Helpon ohjeen löysin ammattileipuri Makelta eli Aito Maku -blogista.

 

5 dl vettä
9 dl vehnäjauhoja
2 tl sokeria
1 pss kuivahiivaa

nämä sotketaan sekaisin annetaan seistä 1 tunti

 lisätään

1 ½ dl oliiviöljyä, 2 tl suolaa ja 1 ½ dl vehnäjauhoja

Sekoitetaan reilu 10 minuuttia, laitetaan kylmälepoon jääkaappiin 3 tuntia.

Sekoitetaan ilmakuplat pois n.½ minuuttia, laitetaan jääkaappiin 3 tunniksi.

Painellaan 40 * 30 levy, leikataan raapalla kolmeen tasakokoiseen palaan  ja toisin päin  neljään eli 12 palaan,

nostatus 50 minuuttia.
Paisto 195 noin 20 min.