Jääkaapissa oli paketti maustamattomia broilerinfile paloja, joissa viimeinen käyttöpäivä oli tänään.Ajattelin tehdä niistä pikaisen ,kevyen keiton. Keitto syötiin valkosipuli ciabattan kanssa.Eli halkaisin ciabattan, päälle pirskotin pähkinänmakuista oliiviöljyä ja valkosipulia ja hetkeksi uuniin grillivastuksen alle paahtuun.

 

 Keitosta tuli ihanan mausteista ja hyvää.

 

450 g maustamattomia broilerin filepaloja

1 punainen paprika,kuutioi pieneksi

10 cm pätkä purjoa, viipaloi

6-7 herkkusientä, viipaloi

1 valkosipulinkynsi, raasta tai hienonna

5 dl vettä

1 kanaliemikuutio

1 prk kookosmaitoa

1 paketti nuudelia (kannattaa pieniä hiukan)

suolaa,pippuria

1-2 tl jeraa eli juustokuminaa

ripaus sokeria (se pyöristää makua,eli maut tulee paremmin esille)

chiliä (oli omaa kuivattua)mutta jauhekin käy.Laita varovaisesti maistellen.

1-2 tl kurkumaa (antaa keittoon hyvää makua ja väriä)

 

Paistoin filepalat kevyesti öljyssä paistinpannulla ja maustoin suolalla ja pippurilla.

Laakean kattilan pohjalle laitoin öljyä ja freesasin paprikakuutiot,herkkusienet ja purjon ja valkosipulin siinä.

Lisää vesi ja kanaliemikuutio ja broilerin filepalat.Anna hautua jonkin aikaa .Mausta jeralla ,chilillä juustokuminalla ja tarvittaessa lisää suolaa.Lopuksi lisää ripaus sokeria.

Kaada kookosmaito joukkoon,kuumenna kiehuvaksi ja lisää nuudelit.Keitä pari minuuttia.