Ohjeen pongasin Valion:"Essut esiin, nyt leivotaan kirjasta".Kaikki tosca-jutut kun on mun herkkua ,niin tätä ohjetta oli pakko testata
Laitan tähän alkuperäisen koko ohjeen ,itse tein vain puolikkaan annoksen.
Tästä annoksesta tulee noin 60 kpl.
Taikina:
5 dl maitoa
50g hiivaa
2 munaa
2 dl sokeria
1 ½ tl suolaa
n. 15 dl vehnäjauhoja
150 g voita
Täyte:
n. 60 g pehmeää voita
1½ dl fariinisokeria
1½dl (50g) mantelilastuja
Toscakuorrutus:
150 g voita
3 dl fariinisokeria
5 dl (150g) mantelilastuja
2 dl maitoa (laitoin kermaa)
1½ dl vehnäjauhoja
Voiteluun munaa
** Liota hiiva kädenlämpöiseen maitoon.Lisää joukkoon munat, sokeri ,suola sekä osa jauhoista.Sekoita taikina tasaiseksi.Alusta loput jauhot ja voisula taikinaan.Tee taikinasta pehmeä.
*Anna taikinan kohota kaksinkertaiseksi liinan alla lämpimässä, vedottomassa paikassa.
*Jaa taikina kolmeen osaan.Kauli taikinapalat yksitellen suorakaiteiksi (n.55 x 20 cm) jauhotetulla pöydällä.
Sivele levyille pehmeää voita ,ripottele päälle fariinisokeria ja mantelilastuja.
Kääri rullaksi, nipistele saumakohta hyvin kiinni.Leikkaa rulla 20 osaan. Nosta pullat pellille leikkauspuoli ylöspäin (tai paista amerikan muffinivuokissa niinkuin minä tein).Anna kohota liinan alla.
*Sulata kuorrutuksen voi kattilassa ja lisää muut aineet.Kiehauta sekoittaen noin 1-2 min. (ottaa helposti pohjaan!)
*Voitele kohonneet pullat munalla ja laita jokaisen pullan päälle toscakuorrutusta noin 1 rkl
*Paista 225 asteessa n. 13 min.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.