Tämän sunnuntain ruokana ananas-jauhelihapihvejä juustokuorrutuksella, suppilovahverokastiketta, fetasalaattia ja tietysti perunoita.Jälkiruokana herkullista kahvikiisseliä.

 

 

MUREKETAIKINA:

750 g naudanpaistijauhelihaa

2 dl maustettua korppujauhoseosta

1½ dl kermaa (purkin loppu)

½ dl vettä

2 dl barbeque-kermaviilidippikatiketta (Jenni teki itelleen dippikastikkeeksi ,mut ei tykännytkään ,joten tyrkkäsin sen tänne :D )

Sipuli (kuullota hieman pannulla)

2 munaa

suolaa, rouhittua mustapippuria.

Eli tehdään kuin mureketaikina tehdään eli maustekorppujauhot kulhoon kermaviili, kermat ja vesi joukkoon ja annetaan turvota jonkin aikaa.Noiden edellisten tilalla voi korppujauhojen turvottamiseen käyttää myös  4 dl vettä tai 2 prk kermaviiliä tai 4 dl kermaa, kuka nyt mitenkin tykkää.

Lisää munat jauheliha ,sipuli ja mausteet ja sekoita mureketaikina kunnolla.

Tee kunnonkokoisia pihvejä, ensin isoksi lihapullaksi ja painele pellille pihviksi.

Paista pihvit uunissa 200 asteessa kypsiksi.

Ota uunista, lisää päälle valutetut ananas renkaat ja päälle juustoraastetta.Laita uuniin takaisin kunnes juusto sulaa.