Näistä tulikin muhkeita ja maukkaita

 

5 dl maitoa
50 g hiivaa
2-3 tl suolaa
2 dl juustoraastetta (käytin edamin lopun)
n. 10dl Hiivaleipäjauhoja
2 dl kauralesettä
loraus öljyä (n.½ dl)

 Pinnalle:
n. 2dl juustoraastetta (Käytin emmental)
1kananmuna

Liuota hiiva kädenlämpöiseksi lämmitettyyn maitoon.
Lisää suola, juustoraaste ja öljy ja alusta taikinaksi hiivaleipäjauhoilla.
Löysähköstä taikinasta saat kuohkeimmat sämpylät.
Kohota taikina peitettynä kaksinkertaiseksi lämpimässä paikassa (esim. lämpimässä vesialtaassa).

 Kohota sämpylät kaksinkertaisiksi peitettynä.
 Levitä juustoraaste, johon kananmuna on sekoitettu sämpylöiden pinnalle ja paista 225- asteisessa uunissa 12-15 min.