Ihanaa lämmintä omppulimppua ja voita päälle sekä lasi kylmää maitoa, nam!

 

Laitan tähän koko ohjeen,niinkuin yleensä teen ja kun paistan limput leivinuunissa.Mutta nyt tein vain puolet ohjeesta kun paistoin tavallisessa sähköuunissa eli tuli kaksi suurta limppua.

1/2 l piimää
1 l sokeroimatonta omenasosetta
75 g hiivaa
2 dl siirappia
1 rkl suolaa
1/2 rkl kuminoita tai fenkolia
750 g ruisjauhoja
750 g hiivaleipäjauhoja

Lämmitä sose kädenlämpöiseksi. Lisää omenasoseeseen lämmin piimä, piimä tilkkaan liotettu hiiva, siirappi ja murskatut mausteet.

Sotke jauhoilla notkeahko taikina.
Kun taikina alkaa irrota käsistä, tasoita taikinan pinta.

Anna taikinan kohota lähes kaksinkertaiseksi lämpimässä paikassa liinan alla.
Jaa taikina neljään osaan ja leivo  limpuiksi.

Anna limppujen nousta tunnin verran.Pistele.
Paista limppuja 180-asteisessa uunissa lähes tunti.

Voitele kuumat leivät siirappivedellä.