Tätä tuli taas niin ahneesti syötyä, että napa paukkuu ja on pakko oikaista soffalle hetkeksi aikaa sulatteleen ruokaansa

 

800 g naudanpaistijauhelihaa
3,3 dl kermaa (voi korvata vedellä, mutta kerma antaa kivan pehmeän maun)
1 dl  korppujauhoja
2,5 tl  suolaa
1 tl valkopippuria
2 tl savupaprikajauhetta
2 keskikokoista sipulia
3 kananmunaa
2 keskikokoista perunaa raastettuna
3 keskikokoista punajuurta raastettuna
2 rkl ruokosokerisiirappia

Sekoita korppujauhot ja mausteet kermaan ja anna turvota jonkin aikaa.Hienonna sipuli ja kuullota pannulla.Kuori ja raasta perunat ja punajuuret.
Punajuuri kun on aika suttaavaa , niin voitele ensin kädet öljyllä ja anna hetki vaikuttaa.
Pyyhi liika öljy paperiin käsistäsi ,ettei satu veitsen ja raastimen kanssa vahinkoa.Sekoita jauheliha, raasteet, sipulit ja munat korppujauhokermaan ja
sekoita murekemassa hyvin sekaisin.Kaada murekemassa voideltuun vuokaan ja painele pinta lastalla tasaiseksi.

Paistoin 175 asteessa kiertoilmalla n.40 min. sitten vääsin tavallisen uunin  päälle ja annoin hautua 175 asteessa vielä n.30-40 min.Murekkeesta tulee aina parempaa mitä kauemman se saa hautua uunissa.