Sunnuntaina tehtiin suurta herkkua, poronkäristystä ja perunamuusia, lisäksi kukkakaaligratiinia ja poronkäristyksen kanssa pitää ehdottomasti olla puolukkahilloa!

 

Ohje on tosi helppo.Meillä oli 1 kg (4 ruokailijaa ja loppu kesken :D ) kaupan pakkasesta poronlihaa, joka oli jäädytetty ohuina siivuina.Muuten liha pitäisi vuolla jäisenä paistista.

Ruskista padassa tai isompi määrä osissa paistinpannulla .Laita pannulle runsaasti voita, poronliha on rasvatonta.Lisää kohmeiset käristelihat pannulle ja ruskista kunnolla, vähintään 4 min.

Siirrä pataan ja lisää suolaa.Kaada pataan paistinpannun huuhdelientä ja heitä mukaan muutama maustepippuri.

Hauduta pataa liedellä miedolla lämmöllä kansi päällä  tai laita pata uuniin 175 asteeseen tunniksi.

Hirvenkäristystä voi tehdä ihan samalla tavalla.