Reilu kilon porsaan sisäfile
2-3 tl suolaa
rouhittua mustapippuria
3/4 dl aprikoosimarmeladia
3 rkl Dijon -sinappia
Leikkasin fileen kahteen osaan.Poistin kalvot ja ruskistin paistinpannulla fileen joka puolelta pinnan ruskeaksi (pysyy lihasnesteet fileen sisällä ja paisti on mureampi)Hiero fileen pintaan suola ja mustapippuri.Sekoita aprikoosimarmeladi ja sinappi ja levitä fileen pintaan.Laita paistomittari paksuinpaan kohtaan.Paista 150 asteesssa kunnes mittari näyttää noin 83 astetta.Ota fileet uunista ja kääri folioon.Anna vetäytyä paketissa n.10 min. ennen tarjolle laittamista.
KASTIKE:
2,5 dl ruokakermaa
paistoliemi
1 rkl soijakastiketta
1 rkl sinappia
0,5 dl aprikoosimarmeladia
3 rkl maissisuurustetta (ruskea kastike)
Sekoita kaikki kastikeaineet keskenään, lukuunottamatta suurustetta kattilassa.Kiehauta ja lisää suuruste ja anna kiehua minuutin ajan.
Kastike sopii mainiosti myös joulukinkulle!
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.