Vihdoin ja viimein mäkin ehdin jotain leipoa.Lähinnä tässä on yritetty siivoilla huushollia joulukuntoon kaiken muun työn ohessa.Paha tapa kun on ,että joka kaappi ja nurkka on käytävä läpi.

Taateli on aina ollut mun herkkua ja siksi taatelikakku kuuluukin meillä joulupöytään.Muulloin sitä ei syödä, vain ja ainoastaan jouluna. Äiti leipoi kans aina jouluksi taatelikakkua ja siitä se perinne sitten varmaan jäänyt. Mulla oli kauhee intohimo taatelin perään.Aina kun äiti oli ostanut taatelipaketin ja aikoi ryhtyä kakkua leipomaan, se olikin kadonnut jonnekkin tietämättömiin.Äiskä sai kyllä väliin ostaa yhtä kakkua varten useammankin taatelipaketin.



Ohje:

250 g kivettömiä taateleita

3 dl omenamehua

1 dl fariinisokeria

1 dl sokeria

200 g voita

2 munaa

3 1/2 dl vehnäjauhoja

2 tl vanilliinisokeria

2 tl leivinjauhetta

100 g tummaa tai valkoista suklaata rouhittuna (laitoin puolet ja puolet)

Paloittele taatelit pieneksi kattilaan,lisää omenamehu ja sokerit.Keitä hiljalleen ja sekoittele silloin tällöin noin 10 min. Lopuksi soseuta taatelit hyvin. Lisää kuumaan seokseen voi joukkoon ja anna jäähtyä.Lisää jäähtyneeseen massaan munat hyvin vatkaten ja kuivat aineet sekä lopuksi rouhittu suklaa.

Paista kakku uunin keskitasolla 175 asteessa n.50 min.