* 500 g tuoreita silakkafileitä
    * 1 rkl suolaa
    * 1 rkl sokeria
    * 2 sipulia
    * 1 kpl porkkanaa
    * 10 valkopippuria kokonaisena
    * 10 maustepippuria kokonaisena
    *  4 dl vettä  ja 1 dl etikkaa

Valmistusohje:

 
   Kuori sipulit ja porkkana. Viipaloi molemmat.
   Lado kerroksittain silakkafileet astiaan selkäpuoli ylöspäin. Laita sipuli- ja       porkkanaviipaleita kerroksien väliin.
   Keitä  etikkaliemi yhdistämällä 4 dl vettä ja 1 dl etikkaa, pippurit suola ja sokeri.
 Anna liemen jäähtyä ja kaada sitten silakoiden päälle niin että ne peittyvät.
Anna maustua pari päivää jääkaapissa.

Mainiota huikopalaa esim. ruisleivän päällä.