Pitkästä aikaa tuli tehtyä kaalipiirakkaa.Namia lämpöisenä kylmän maidon kera

 

Perunataikina:

2 dl perunasosejauhetta tai 4 dl perunahiutaleita

9 dl  vehnäjauhoja

2 tl leivinjauhetta

400 g margariiniä tai voita

4 dl vettä

Sekoita kuivat aineet keskenään kulhossa.Nypi joukkoon pehmennyt voi tai margariini.Sekoita joukkoon kylmä vesi.Sekoita tasaiseksi, älä vaivaa.Anna taikinan levähtää hetki viileässä.

Perunataikina sopii hyvin erilaisiin piirakoihin ja pasteijoihin.Se on myös erinomainen pohja paistoksille ja pizzalle.

Tästä annoksesta tulee kaksi pellillistä tai kaksi kaalipiirakkaa.

KAALIPIIRAKKA:

puoli annosta perunataikinaa

Täyte:

2,5 dl vettä

1 dl riisiä

1/2 tl suolaa

----------------------------

600 g valkokaalia

1 iso sipuli tai 2 pienempää

öljyä paistamiseen

2 tl suolaa

2 rkl siirappia

2 valkosipulin kynttä

basilikaa (hienonsin tuoretta)

valkopippuria

voiteluun munaa

Keitä riisi kypsäksi.Suikaloi kaali ja hienonna sipulit ja ruskista padassa tai isolla paistinpannulla.Anna hautua noin 15min.Mausta suolalla siirapilla valkopippurilla ja basilikalla.Sekoita joukkoon kypsä riisi ja anna täytteen jäähtyä.

Kauli taikina suorakaiteen muotoiseksi (30 x 40 cm) leivinpaperin päällä.

Levitä täytettä piirakkalevyn toiselle puolelle.Käännä toinen puoli leivinpaperin avulla täytteen päälle ja sulje reunat.Voitele munalla ja paista 225 asteessa noin 20-30 minuuttia ,kunnes piirakka on kauniin ruskea.