Pekoni-tatti-sipuliseos

 

pohja:

100 g voita tai margariiniä
3 dl vehnäjauhoja
1 dl perunasosejauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl yrttimaustetta
1 tl suolaa
1 dl vettä

Täyte:
n 1/2 l kuutioituja herkkutatteja
1 iso sipuli
250 g pekonikuutioita
1 tl suolaa
rouhittua mustapippuria

Päälle:
2 dl kermaviiliä
1 dl maitoa
3 munaa
1 dl juustoraastetta

Sekoita pohjan kuivat aineet ja voi keskenään murumaiseksi seokseksi.
Lisää vesi ja sekoita tasaiseksi.
Painele taikina vuuan pohjalle ja reunoille.
Paista pohjaa 200 asteessa noin 10 minuuttia.
Laita tattikuutiot pannulle ilman rasvaa ja kypsennä kunnes neste irtoaa.
Ota pois pannulta ja lisää pekonikuutiot ja sipuli.Paista kunnes sipuli on kypsää.
Lisää sienet joukkoon ja sekoita täyteaineet keskenään ja mausta.
Sekoita kulhossa kermaviili, maito, munat ja juustoraaste.
Kaada sieni-pekoniseos esipaistetun piirakan päälle ja samoin kermaviili-muna-juustoseos.
Jatka paistamista 200 asteessa kunnes piirakka saa kauniin värin, noin 30 min