Valkosuklaa ja mustikka todellakin toimii yhdessä!

Ohje:

4 munaa

2 dl sokeria

4 dl vehnäjauhoja

1 dl kaurahiutaleita

2 tl leivinjauhetta

1 tl vaniljasokeria

2 dl kermaa

100g maitorahkaa

1,25 dl juoksevaa tai sulatettua voita tai margariiniä

2 dl mustikoita + 1/2 rkl perunajuhoja + 1/2 rkl sokeria

Päälle 200g valkosuklaata

Vaahdota munat ja sokeri. Yhdistä jauhot, kaurahiutaleet, leivinjauhe, ja vaniljasokeri. Vatkaa kerma ja maitorahka tasaiseksi. Lisää jauhot, rasva , kerma-maitorahka munavaahtoon ja sekoita nopeasti tasaiseksi. Kääntele perunajuhot ja sokeri mustikoiden sekaan. Lisää mustikat taikinaan kevyesti lusikalla käännellen. Älä vatkaa. Kaada leivinpaperilla vuoratulle pellille ja paista 175 asteisessa (kiertoilma)uunissa alimmalla tasolla noin 20 minuuttia.

Jäähdytä piirakka hyvin. Sulata valkosuklaa mikrossa (tai vesihauteessa) puoliteholla noin 30 sekunttia kerrallaan ja sekoita, kun suklaa on kokonaan sulanut, levitä suklaa jäähtyneen piirakan päälle. Anna jähmettyä viileässä. Leikkaa piirakka annospaloiksi ennenkuin suklaa on kokonaan kovettunut muuten suklaakuorrute murtuu leikatessa.