Tein Kristan tupperware kutsuille valkosuklaa-persikka hyydykekakun.

Pohja:

2/3 pkt digestive keksejä

100 g voita sulatettuna

Täyte:

200 g valkosuklaata

5 dl flora vispiä

1 1/2 dl sokeria

1 rkl vanilliinisokeria

6 liivatetta

Kiille:

1 iso prk säilykepersikoita

2 piltti persikkapurkkia

1 dl sokeria

5 liivatetta

Murskaa digestive keksit esim. pussissa kaulimen kanssa ja lisää joukkoon sulatettu voi.Painele seos vuoan pohjalle.

Sulata valkosuklaa hauteessa tai mikrossa.Vaahdota kerma ja sokeri.Liota liivatteita kylmässä vedessä noin 15 min. purista vesi pois ja liota pieneen määrään kiehuvaa vettä .Sekoita keskenään kermavaahto,valkosuklaa ja sekoita niiden joukkoon liivateliemi. Kaada vuokaan ja anna hyytyä mieluiten yön yli.

Sekoita persikat sauvasekoittimella tasaiseksi massaksi ja lisää joukkoon sokeri ja piltti purkit.Liota liivatteet ensin kylmässä vedessä n.15 min.Kuumenna pieni tilkka persikkapurkin lientä ja liota liivatteet siihen ja kaada persikkaseoksen joukkoon.Kaada seos kakun päälle ja anna olla kylmässä vähintään 4 tuntia.

 Mun vuoka on aika iso joten ehkä puoli annosta olis normi vuokaan.