Teimme tässä sillilaatikkoa perinteisen silakkalaatikon tapaan.Oli todella hyvää!Teimme isoon vuokaan, jotta ruokaa olisi seuraavallekin päivälle.
8 isoa perunaa
1 iso sipuli
1 suolattu rasvasilli
1 pkt pekonia
3 munaa
2 dl kermaa ja 3 dl maitoa
mustapippuria
voita
Perkaa silli ruodoista ja nahkasta.Kuori ja viipaloi perunat.Hienonna sipuli ja pilko pekoni.Laita vuokan pohjalle ensin perunaviipaleita, ja mausta mustapippurilla.Lisää sitten pienitty silli,sipulit ja päälle pekonit.Lisää loput perunaviipaleet ja taasen myllystä mustapippuria päälle. Sekoita maito ja munat ja kaada vuokaan.Lisää pinnalle voinokareita.Paista 150-175 asteessa pari tuntia.Mitä miedommalla ja pidempään paistaa sitä herkullisempaa tulee.
Jos silli on voimakas suolaista, voi sitä liottaa hetken kylmässä vedessä.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.