Löysin jostain blogista tällaisen sillihyytelö ohjeen. Ajattelin kokeilla , ajatuksena että tekisin joulupöytäänkin. Oli kyllä kokeilemisen arvoinen juttu. Oli nimittäin todella hyvää ruisleivän päällä.

makuja%20maalta2%20001.jpg

 

4 liivatelehteä

1 prk (2 dl ) kuohukermaa

1 prk (200 g) ranskankermaa

1/2 dl silputtua ruohosipulia

1/2 dl silputtua tilliä

1 pieni punasipuli

1 prk (150 g) matjessilliä

ripaus valkopippuria

suolaa

1 rkl sillilientä

2 rkl sitruunamehua

Laita liivatelehdet kylmään veteen likoamaan. Vaahdota kerma löysäksi vaahdoksi ja sekoita sekaan ranskankerma.Silppua ruohosipuli ja tilli sekä punasipuli ja lisää kermaseokseen. Tee sillistä hakkelusta ,lisää joukkoon ja mausta.Kiehauta sitruunamehu ja silliliemi ja sekoita liivatteet kuumaan liemeen. Kaada liemi ohuena nauhana kermaseokseen ja sekoita hyvin. Kaada massa kelmulla vuodattuun kulhoon/vuokaan ja anna hyytyä seuraavaan päivään, jotta maut ehtivät tasaantua ja hyytelö hyytyä.