Löysin tämän toisen joulupipari ohjeen arkistoista ja palautin sen nyt tänne uudelleen.
Tämä on vanhan pitokokin resepti ja olen jo vuosia tehnyt tällä samalla reseptillä. Ystävät tuttavat ovat kehuneet näitä "maailman parhaiksi ja suussa sulaviksi", jotka vievät "kielen mennessään".
3 munaa
4 dl sokeria
1 dl siirappia
400 g voita
1 rkl kanelia
1/2 rkl neilikkaa
1/2 rkl kardemummaa
1 rkl soodaa
3 dl perunajauhoja
9 dl vehnäjauhoja
Vaahdota munat ja sokeri kovaksi vaahdoksi.Lisää vaahtoon siirappi ja sulatettu voi.Sekoita kuivat aineet keskenään ja sekoita taikinaan.
Seisota taikinaa jääkaapissa ainakin vuorokausi ,jotta maut tasaantuvat.
Paista 200 asteessa.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.