Jouluvalmistelut aloitettu. Ikkunat on pesty ja verhot jouluksi vaihdettu , jouluvalot ikkunoihin laitettu, kaappeja siivoiltu yms.Säästän aina kaikki vanhat joulun alla ilmestyneet jouluruoka yms. lehdet. Alan niitä selaileen jo lokakuun loppupuolella. Nyt löysin 11/2013 ilmestyneestä Kinuskikissan joululehdestä kardemummapiparien ohjeen. Yleensä olen tehnyt joulupiparit vanhalla hyväksi havaitulla ohjeella , mutta tällä kertaa tällaista.

 makuja%20maalta2%20002.jpg

 

6-8 pellillistä

200 g huoneenlämpöistä voita

2 1/2 dl ruokosokeria (käytin intiaanisokeria)

1 1/2 dl vaaleaa siirappia

2 munaa

1 litra vehnäjauhoja

4 tl leivinjauhetta

1 1/2 rkl kardemummaa

2 tl kanelia

2 tl vaniljasokeria

1. Paloittele huoneenlämpöinen voi kulhoon ja mittaa joukkoon sokeri.

2. Kuumenna siirappi kiehuvaksi ja kaada joukkoon.Sekoita tasaiseksi ja lisää muna.

3.Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää pienissä erissä taikinan joukkoon.

4. Muotoile taikinasta litteä möykky ja laita jääkaappiin.Anna kovettua ja makujen tasaantua seuraavaan päivään.

5.Leivo piparit ja paista 200 asteessa n. 8 min.

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Täytyy silti sanoa , ettei ole vielä noita " isoäidin pipareiden" voittanutta.