Hirven lihaa kun löytyy reilusti pakkasesta, niin täytyy soveltaa aina vähän uudenlaisia ohjeita,jotta sitä saa kuluun. Tällä kertaa laitoin sekaan mustaherukkamehua ja se sopi sinne mainiosti.
n.1 kg hirvipaistia
2-3 sipulia
1 tl suolaa
mustapippuria myllystä
2 rkl riistafondia
1 dl tomaattipyrettä
vettä niin että lihat peittyy padassa (n. 4 dl)
2 dl ruokakermaa
1 1/2 - 2 dl sokeroitua mustaherukkamehu tiivistettä
basilikaa ja timjamia
2 rkl vehnäjauhoja sekoitettuna veteen jos haluat suurustaa padan.
Puhdista liha kalvoista ja leikkaa kuutioiksi. Ruskista pannulla lihat ja sipulilohkot.Huuhtele pannu ja ota huuhdeliemi pataan talteen. Lisää mausteet, fondi, tom.pyre ja vesi. Laita pata uuniin ensin 200 asteeseen 30 minuutiksi ja sitten pienennä lämpöa 150 asteeseen ja anna muhia uunissa1 1/2-2 tuntia kunnes liha on mureaa. Lisää ruokakerma ja mustaherukka mehutiiviste ja tarkista maku. Jos haluat suurustaa padan lisää vehnäjauhot tilkkaan vettä ja sekoita pataan, ja anna kiehua pari minuuttia. Tarjoiluastiaan voit halutessasi lisätä kuutioituja suolakurkkuja.
Voit myös valmistaa hirvipadan padassa hellalla hiljalleen kiehuen kannen alla n.2h.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.