Tämä ohje on helppo ja yksinkertainen tehdä, ei tarvitse edes käsiä laittaa taikinaa. Näistä limpuista tulee todella hyviä ja säilyvät pitkään.
Nämä tein nyt näihin kartonkisiin vuokiin, mutta mainio idea on tehdä 1,5 litran foliovuokiin.
1 l appelsiinimehua
1 pala hiivaa tai 2 pss kuivahiivaa
2 tl suolaa
3 dl ruisjauhoja
3 dl kauralesettä
3 dl mämmimaltaita/ leipämaltaita (kaljamallaskin käy)
3 dl siirappia
n.11-12 dl vehnäjauhoja
Lämmitä appelsiinimehu ja sekoita hiiva ja lisää muut aineet. Sekoittele puuhaarukalla taikina sekaisin ja jaa taikina voideltuihin vuokiin (3 X 1,5 l vuoka, nämä pitkulaiset foliolaatikko vuoat ovat ihan oivallisia tähän). Anna leipien kohota lämpimässä paikassa tunti. Paista 175 asteessa 1,5 tuntia.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.