Tämä ohje on helppo ja yksinkertainen tehdä, ei tarvitse edes käsiä laittaa taikinaa. Näistä limpuista tulee todella hyviä ja säilyvät pitkään.

1000006154.jpg

.trashed-1702905154-IMG_20231118_1511585

raila%20joulu20%20109.jpg

Nämä tein nyt näihin kartonkisiin vuokiin, mutta mainio idea on tehdä 1,5 litran foliovuokiin.

 

1 l appelsiinimehua

1 pala hiivaa tai 2 pss kuivahiivaa

2 tl suolaa

3 dl ruisjauhoja

3 dl kauralesettä

3 dl mämmimaltaita/ leipämaltaita (kaljamallaskin käy)

3 dl siirappia

n.11-12 dl vehnäjauhoja

Lämmitä appelsiinimehu ja sekoita hiiva ja lisää muut aineet. Sekoittele puuhaarukalla taikina sekaisin ja jaa taikina voideltuihin vuokiin (3 X 1,5 l vuoka, nämä pitkulaiset foliolaatikko vuoat ovat ihan oivallisia tähän). Anna leipien kohota lämpimässä paikassa tunti. Paista 175 asteessa 1,5 tuntia.