OHJE:
" Happamia , sanoi kettu pihlajanmarjoista......"
Komeita pihlajanmarjaterttuja on puut nyt täynnä. Eikös sitä vanha kansa sano, ettei pihlaja kanna kahta taakkaa, eli ei tule paljon lunta, saa nähdä pitääkö paikkansa. No puut on ainakin komeita ja linnuille riittää syötävää.
No nyt veloitin hieman lintujen herkkuja ja tein marjoista karkkeja. Todella hyvän makuisia tuli, vaikka ei uskoisi.
Ei kun vain kokeilemaan!
noin 450 g pihlajanmarjoja terttuineen
7 dl vettä
Huuhdo marjat siivilässä ja laita kattilaan + vesi. Keitä hiljalleen noin20 minuuttia kunnes mehu irtoaa. Kaada siivilän kautta takaisin kattilaan ja paina kauhalla vielä marjoja, että kaikki mehu irtoaa marjoista.
4 dl sokeria
Kuumenna mehu uudelleen kiehuvaksi ja lisää sokeri.
1/2 dl agaragaria (saa kaupoista mauste- leivontatarvikehyllystä)
Sekoita agaragar huolella joukkoon, keitä hiljalleen noin 10 minuuttia ja sekoita kokoajan.
Kaada seos leivinpaperilla vuodattuun vuokaan (20cm x 25cm). Laita vuoka jääkaappiin hyytymään.
Leikkaa hyytynyt massa paloiksi ja anna palojen kuivua. Pyörittele sokerissa ja nauti herkullisista marmeladeista!
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.