Tässä herkullinen vaihtoehto perinteiselle makkarasoossille Kieli ulkona

Ja erityisen hyvää perunamuussin kera.

1243428231_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

1 pkt (400g) Kabanossia (tai mitä tahansa makkaraa esim.HK sinistä)

n.2 rkl voita tai margariinia
1 sipuli
2 rkl vehnäjauhoja
4 dl vettä
1 lihaliemikuutio
2-3 rkl tomaattipyrettä
n.1 rkl soijaa
 mustapippuria myllystä
1 maustekurkku
½-1 dl kermaa tai smetanaa

Kuori ja kuutioi makkara ja silppua sipuli. Ruskista makkarat ja sipuli kevyesti rasvassa ja siirrä pois pannulta.
 Lisää pannuun nokare rasvaa ja vehnäjauhoja. Ruskista, kunnes jauhot saavat väriä.
Lisää vesi +lihaliemikuutio ja tomaattisose ja sekoita kastike tasaiseksi. Anna kiehua 10 minuuttia,
 lisää makkara-sipuliseos ja mausta. Lisää myös kuutioitu kurkku ja kermatilkka. Kuumenna kiehuvaksi.