Tänään käytiin vanhempieni luona ja tein tällaisen kakun heille ylläriksi.Äidillä oli muutama päivä sitten syntymäpäivä ,mutta ei päästy silloin käymään ,kun oltiin flunssassa.Kakku maistui todella hyvälle.

 

 

POHJA:
1/2 paketillista Digestive keksejä

n. 75 g voita tai margariinia

TÄYTE:

1 prk Flora Vispiä

1 prk maitorahkaa

1 1/2 dl sokeria

2 tl vaniljasokeria

3 kpl liivatelehteä

1 pilttipurkki persikkasosetta

3 persikanpuolikasta kuutioina

1 dl persikkapurkinlientä

KUORRUTUS:

1 1/2 dl sokeria

6 kpl liivatelehteä

1 1/2 prk säilykepersikoita

Jauha keksit mixerillä (tai vaikka kaulimella pussissa pieneksi) ja sekoita joukkoon sulatettu rasva. Laita seos tasaiseksi kerrokseksi vuuan pohjalle.
Paloittele 3 persikanpuolikasta ja laita pohjakerroksen päälle tasaisesti.
 Liota täytteeseen tulevia liivatteita kylmässä vedessä noin 10 minuuttia.
Vatkaa Vispi ja sokerit vaahdoksi ja lisää rahka ja persikkasose . Kiehauta pieni n.1 dl persikkapurkinlientä  ja sulata liivatteet siihen.
 Lisää ohuena nauhana koko ajan sekoittaen täytteen joukkoon. Kaada seos vuokaan ja nosta se jääkaappiin vähintään neljäksi tunniksi hyytymään.

Soseuta persikat  ja säilykepurkin mehu sauvasekoittimella tai tehosekoittimella. Lisää sokeri. Liota liivatteet, keitä pieni tilkka vettä tai jos säästit pienen tilkan sitä säilykepurkinlientä  ja lisää liivatteet veteen.Sekoita liivateliemi persikkasoseeseen ja kaada varovasti täytekerroksen päälle. Anna hyytyä mielellään yön yli.