Tein tämän kakun Kakkukimaran suklaakakku kilpailuun.

Tämä on kyllä nimensä mukainen suklaakakku , suklaata uppos levy jos toinenkin ja loppui vielä kesken!!!!

Suklaa himoisen unelmakakku, tuli hieman liian makea mun makuuni.

 

 

Ensin kannattaa valmistaa täyte, jotta se ehtii tarpeeksi puutua.Mieluummin  vaikka valmistaa se jo edellisenä päivänä.

TÄYTE:

4 dl kuohukermaa

300 g tummaa suklaata

Lämmitä kerma kiehuvan kuumaksi ja lisää paloiteltu suklaa joukkoon.Sekoita kunnes massa on tasaista.Vie jäähtymään.

KAKKUPOHJA:

150 g voita

5 munaa

2 dl sokeria

2 rkl kuumaa vettä

1 1/4 dl vehnäjauhoja

2 tl leivinjauhetta

3 rkl kaakaojauhetta

2 3/4 dl kaakaojuomajuhetta

KOSTUTUS:

Kahvia johon sekoitettu capuccinojauhetta.

KAKUN PÄÄLLE:

200 g marsipaanimassaa

tomusokeria hieman

KUORRUTUS:

200 g maitosuklaata

 

* Sulata voi ja anna jäähtyä

*Erottele valkuaiset ja keltuaiset.

*Vatkaa ensin valkuaiset kovaksi vaahdoksi.

*Sitten keltuaiset ,sokeri ja 2 rkl kuumaa vettä , vatkaa vaahdoksi.

*Sekoita jäähtynyt sula voi joukkoon.

*Sekoita jauhot,leivinjauhe, kaakaojauhe sekä kaakaojuomajauhe keskenään ja sekoita siivilän läpi taikinaan varovaisesti valkuaisvaahdon kanssa.

* Kaada taikina voideltuun jauhotettuun vuokaan.Paista 175 asteessa 45-60 min uunin alatasolla.

************************************************************************

*Anna kakun jäähtyä kunnolla.Leikkaa kakku kolmeen osaan.Kostuta kakku  kahvi-capuccino sekoituksella.

*Vatkaa  jäähtynyt kerma-suklaa täyte vaahdoksi.Käytä siitä 2/3 osaa kakun väliin täytteeksi. Kuorruta kakku lopulla 1/3 osalla täytteellä päältä ja sivuilta.

*Kaulitse marsipaanimassa kakun päälle.Tee ensin kiekko kakun päälle ja reunoille marsipaani nauhana.Painele reunat kevyesti kiinni.

 

*****************************************************************************

*Sulata maitosuklaa vesihauteessa ja kaada kakun päälle ja reunoille.Anna kuivua.