Ohjeen otin suoraan Ulla Svenskin kirjasta.Ohje on ihan yksinkertainen tehdä, suurin aika menee tiivistemaidon keittämiseen.

 

   POHJA:

300g Suklaa-Digestivekeksejä

100 g  voita

TÄYTE:

1 tlk kondensoitua maitoa

2 banaania

2-3 dl kermaa

2 tl vaniljasokeria

1 rkl sokeria

kaakaojauhetta koristeluun

Keitä kondensoitu maito:poista purkista etiketti ja keitä kattilassa vedessä matalalla lämmöllä noin 3 tuntia.Tänä aikana maito muuttuu toffeeksi.

Murustele keksit hienoksi muruksi ja sekoita ne sulatetun voin kanssa hyvin sekaisin.

Pingota irtokakkuvuoan pohjalle leivinpaperi ja kaada voi-muruseos vuokaan.Taputtele pohjalle ja reunoille.Laita jääkaappiin jähmettymään hetkeksi.

Aukaise tölkki ja kaada toffee keksipohjan päälle,levitä tasaiseksi ja laita jääkaappiin tai pakastimeen hetkeksi,jotta seos jäähtyyy.

Pilko banaani toffeeseoksen päälle.Vatkaa kerma ja peitä torttu kermavaahdolla.

Sihtaa lopuksi kaakaojauhetta kermavaahdon päälle.

************************************************************************************

Laitan tähän nyt vielä kuvan kondensoidusta maitotölkistä.Eli se on valmistettu maidosta, joka on tiivistetty keittämisen avulla ja makeutettu sokerilla. Sitä löytyy hyvin varustetuista kaupoista,itse löysin Porin Prismasta.

Kondensoidusta maidosta voi myös valmistaa esim.kakkukuorrutteen kakun väliin tai päälle.