Aamusta leivoin yhden kauraleivän.Isoa annosta en viitsi leipoa kun kahden näin viikot ollaan kotona ja tuoreleipä maistuu aina paremmalle kuin pakastettu.
Tätä leivän kuvaa katsellessani tuli mieleen radio SUNin mainos ,jossa Myllyn leipä mainostaa erinomaista ruisleipäänsä: "Leipä ,jossa reikäkin maistuu leivälle!"
Tässä mun leivässä se nyt ainakin pitää paikkansa ,kun tuo "reikä" tuli myös paistettua pellillä
2 dl vettä
25 g hiivaa
1 tl suola
1 rkl hunajaa tai sokeria
½ dl kauraleseitä
1 dl kaurahiutaleita
n.3 dl sämpyläjauhoja
2 rlk öljyä
Pinnalle kauraleseitä
Sekoita kädenlämpöisen veden joukkoon hiiva, suola, hunaja.Lisää leseet ja hiutaleet.Lisää rasva ja alusta taikinaa käsin tai koneella.
Kohota taikina ja leivo pallo. Kauli taikina noin 1 cm paksuiseksi ja tee reikä keskelle.
Kohota uudelleen ,voitele maidolla ja ripottele kauraleseitä päälle.
Paista uunin alatasossa 200 asteessa noin 30 minuuttia.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.