Tuskin tarvii laittaa kuvaa, kaikki nyt tietää miltä lihakeitto näyttää Tästä tulee kolmenlitran kattilallinen soppaa.Laitan nyt keitto-ohjeenkin ,jos joku ei ole lihakeittoa/keittoa ennen valmistanut.Monet sanoo, ettei ne viitsi tehdä lihakeittoa kun sen keittämiseen menee niin kauan ja jauhelihasta saa äkkiä soppaa.Henkilökohtaisesti pidän enemmän kunnon lihakeitosta.Keitän yleensä lihan jo edellispäivänä muiden töiden ohessa tai kun teen sen päivän  ruokaa. Esim. naudanlihan, kun keittää edellisenä päivänä ja laittaa kylmään, on helppo kuoria seuraavana päivänä hyytynyt rasva pois pinnalta.No poronliha on lähes rasvatonta kuten hirvenlihakin, niin ei rasvan pelkoa ole

OHJE:

n.600 luullista poronlapaa

vettä

suolaa

2 laakerinlehteä

n.1 tl pippurikimaraa (musta-,valko-,viher-,rosepippuria)

Keitä liha runsaassa vedessä, kuori vaahto pois ja mausta sen jälkeen.Anna kiehua hiljalleen n.pari tuntia tai kunnes liha on kypsää. Ota liha ja paloittele, siivilöi liemi ja käytä lihakeiton pohjaksi.( Ylimääräisen liemen pakastan yleensä seuraavaan kertaan jonkun muun esim.jauheliha-,siskonmakkara- tai makkarakeiton pohjaksi.)

KEITTO:

LIhalientä

9 keskikok. perunaa

1  keskikok. sipuli

n.60 g juuriselleriä

n.60 g  palsternakkaa

3 porkkanaa

3 valkosipulin kynttä kokonaisena tai puolitettuina

Keitetty poronliha.

Tarkista suola ja lisää tarvittaessa.Ripottele päälle tuoretta persiljaa.

Kouri ja pilko kasvikset kattilaan ja lisää riittävästi lihalientä.Keitä kypsiksi ja lisää lopuksi liha, keitä vielä pari minuuttia.