Tämän ohjeen luin Satakunnan kansasta.Tämä on perinteinen Kokemäen  joululimppu.Kuten kaikkea hyvää,on tätäkin limppua jaksettava odottaa.Jo pelkän taikinan teko kestää viisi tuntia.Annoksesta tulee 4 limppua,minä tein annoksen kolminkertaisena ja tein limput vähän isompina eli annoksesta kolme ja paistoin leivinuunissa.Koristeeksi tein vielä murotaikinasta tähden päälle.Näitä limppulämpimäisiä oli kiva jakaa ystäville heti uuni tuoreeltaan ja lämpiminä!


1 l piimää

1/2 palaa hiivaa

1 rkl suolaa

1 rkl hienonnettua fenkolia

1 1/2 kuppia siirappia

2 munaa

5 dl ruisjauhoja

5 dl grahamjauhoja

noin 18 dl hiivaleipäjauhoja

Lämmitä piimä kädenlämpöiseksi ja sakoita joukkoon hiiva ja ruisjauhot.Anna taikinajuuren seistä peitettynä lämpimässä paikassa kaksi tuntia.

Lisää loput aineet taikinaan ja anna taikinan seistä lämpimässä paikassa peitettynä vielä kolme tunti.Leivo limput ja kohota kunnolla,voitele munalla tai siirappi-vesiseoksella.Paista 200 asteessa kypsiksi.Limppu on kypsä kun pohja kumisee pohjaan koputettaessa.