On se vaan just leivottu leipä hyvää !! Lämpimän leivän päälle voita ja lasi kylmää maitoa, avot!!
Aterialta tähteeksi jääneet keitetyt perunat on hyvä hyödyntää tähän kakkoon. Tästä kakosta tulee todella mehevää ja maukasta perunan ansiosta.
4 kpl
n.8 keitettyä perunaa
6 dl maitoa
50g tuorehiivaa (tai 2 pss kuivahiivaa)
2 rkl siirappia
2 dl ruisjauhoja
14-15 dl vehnäjauhoja
Soseuta perunat 1 dl:ään maitoa esim. sauvasekoittimella. Lämmitä loppu maito ja liota hiiva joukkoon. Lisää suola, siirappi, perunasose ja jauhot. Alusta taikina notkeaksi ja anna kohota n. 30-40 min. Vaivaa taikina kunnolla ja jaa neljään osaan. Leivo pyöreiksi kakoiksi. Nostata leipiä n.20-25 min. Pistele haarukalla ja paista 230 asteessa uunin keskiosassa noin 15-20 min.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.