On se vaan just leivottu leipä hyvää !! Lämpimän leivän päälle voita ja lasi kylmää maitoa, avot!!

makuja%20maalta%20001.jpg

makuja%20maalta%20002.jpg

Aterialta tähteeksi jääneet keitetyt perunat on hyvä hyödyntää tähän kakkoon. Tästä kakosta tulee todella mehevää ja maukasta perunan ansiosta.

4 kpl

n.8 keitettyä perunaa

6 dl maitoa

50g tuorehiivaa  (tai 2 pss kuivahiivaa)

2 rkl siirappia

2 dl ruisjauhoja

14-15 dl vehnäjauhoja

Soseuta perunat 1 dl:ään maitoa  esim. sauvasekoittimella. Lämmitä loppu maito ja liota hiiva joukkoon. Lisää suola, siirappi, perunasose ja jauhot. Alusta taikina notkeaksi ja anna kohota n. 30-40 min. Vaivaa taikina kunnolla ja jaa neljään osaan. Leivo pyöreiksi kakoiksi. Nostata leipiä n.20-25 min. Pistele haarukalla ja paista 230 asteessa uunin keskiosassa noin 15-20 min.