Tänä vuonna on ollut todella hyvä omena vuosi. Tein tätä omena torttua, ohjeen olen laittanut tänne kyllä aiemminkin, mutta laitetaan nyt uudestaan kuvan kera. On tää vaan niin hyvää !!

 

Raila20%20202.jpg

Taikina:

200g voita

2 dl sokeria

4 munaa

1/2 sitruunan raastettu kuori

2,5-3 dl vehnäjauhoja

1/2 tl leivinjauhetta

Täyte:

2 dl vettä

1 dl sokeria

1/2 sitruunan mehu ja raastettu kuori

1 tl kanelia

3 omenaa

Tee ensin täyte: Kiehauta vesi, sokeri, kaneli  ja sitruuna. Kuori omenat ja kuutioi ne. Lisää kuumaan veteen. Hauduta hiljaa poreillen kunnes omenat ovat melko pehmeitä. Jäähdytä ja valuta.

Taikina: Vatkaa pehmeä  rasva ja sokeri vaahdoksi. Lisää munat yksitellen hyvin vatkaten. Lisää jauhot ja sitruuna.

Kaada puolet taikinasta voideltuun (20 cm) irtopohjavuokaan. Asettele omenakuutiot taikinan pinnalle ja levitä loppu taikina päälle.

Paista uunin alatasolla 175 asteessa n.45 min.

Hunnuta kakku jäähtyneenä tomusokerilla.

Taivaallisen hyvää pehmeän vanilja jätskin kera.Ehdottomasti kokeilemisen arvoinen torttu!!!