Tämä on mielestäni yksi parhaimmista kakuista ja teenkin sitä lähinnä jouluna. Kakku myös säilyy hyvin jääkaapissa ja melkein vaan paranee ,paitsi jos se syödään pois.
200 g voita
3 dl sokeria
3 munaa
5 dl vehnäjauhoja
1/2 tl soodaa
1/2 tl leivinjauhetta
3/4 tl suolaa
1 tl kanelia
2 rkl tummaa kaakaojauhetta
1 tl vanilliinisokeria
1 dl manteli tai pähkinärouhetta
2 dl maitoa
Kuorrutus ,jos haluu.Ei välttämättä kaipaa.
6 rkl voita
1 kananmunan keltuainen
6 dl tomusokeria
2 1/2 rkl tummaa kaakaojauhetta
1 1/2 tl kanelia
6-7 rkl kuumaa kahvia
Vatkaa huoneenlämpöinen voi ja sokeri kuohkeaksi. Lisää munat yksitellen ja sekoita kunnolla. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää taikinaan vuoronperään maidon kanssa. Lisää lopuksi mantelit/pähkinät. Kaada isoon jauhotettuun vuokaan ja paista alatasolla 175 asteessa noin tunti.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.