Tämä on ihanaa talvipäivän keittoa! Keiton voi tietysti tehdä myös kasvisversiona jättämällä lihan pois.Tai lihan korvata vaikka makkaralla tai nakeilla. Minä nyt tein hirven lihasta kun sitä on pakkanen täynnä.

makuja%20maalta2021%20001.jpg

 

n . 1/2 kg hirven lihaa

n. 1 l vettä

8 maustepippuria

2 laakerinlehteä

2 tl suolaa

Laita liha kiehumaan suolalla maustettuun veteen. Kuore vaahto kun sitä kertyy.Lisää pippurit ja laakerinlehdet.Keitä liha kypsäksi. Ota liemi talteen ja paloittele liha.

3 punajuurta

1 iso porkkana

pätkä purjoa

1 lehtisellerin varsi

pala valkokaalia

1 rkl valkoviinietikkaa

pari lihaliemi kuutiota tai loraus riistafondia

Raasta punajuuret ja porkkana karkeaksi raasteeksi. Suikaloi kaali, purjo ja varsi selleri.Lisää ainekset lihankeittoliemeen lihan kera.Lisää vettä jos tarvis.Tarkista suola ja mausta persilladella jos haluat.

Tarjoa smetanan kera.