Tämä on ihanaa talvipäivän keittoa! Keiton voi tietysti tehdä myös kasvisversiona jättämällä lihan pois.Tai lihan korvata vaikka makkaralla tai nakeilla. Minä nyt tein hirven lihasta kun sitä on pakkanen täynnä.
n . 1/2 kg hirven lihaa
n. 1 l vettä
8 maustepippuria
2 laakerinlehteä
2 tl suolaa
Laita liha kiehumaan suolalla maustettuun veteen. Kuore vaahto kun sitä kertyy.Lisää pippurit ja laakerinlehdet.Keitä liha kypsäksi. Ota liemi talteen ja paloittele liha.
3 punajuurta
1 iso porkkana
pätkä purjoa
1 lehtisellerin varsi
pala valkokaalia
1 rkl valkoviinietikkaa
pari lihaliemi kuutiota tai loraus riistafondia
Raasta punajuuret ja porkkana karkeaksi raasteeksi. Suikaloi kaali, purjo ja varsi selleri.Lisää ainekset lihankeittoliemeen lihan kera.Lisää vettä jos tarvis.Tarkista suola ja mausta persilladella jos haluat.
Tarjoa smetanan kera.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.