Tällaista limppua leivoin vaikkei joulu nyt vielä olekkaan. Mutta esimaistelua nyt kumminkin.
Tästä ohjeesta tulee kaksi limppua.
25 g tuoretta hiivaa
1/4 dl kädenlämpöistä vettä
1/2 l piimää
1 1/2 dl siirappia
1/2 rkl anista (tai fenkolia tai kuminaa, itse pidän aniksesta)
1 rkl pomeranssia
1 rkl suolaa
7 dl ruisjauhoja
7 dl hiivaleipäjauhoja (tai vehnäjauhoja)
* Liota hiiva pieneen määrään kädenlämpöistä vettä.
*Laita kattilaan siirappi, pomeranssi, suola ja anis ja kiehauta.
*Laita varsinaiseen taikina kulhoon piimä. Kaada joukkoon kuuma siirappiseos ja hiiva-vesiseos.
* Alusta jauhot taikinaan vähitellen ja anna taikinan nousta 1 tunti tai kunnes se on kohonnut kaksinkertaiseksi.
* Leivo taikinasta kaksi limppua ja anna niiden kohota rauhassa noin tunti. Pistele ja voitele munalla.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.