Tällaista limppua leivoin vaikkei joulu nyt vielä olekkaan. Mutta esimaistelua nyt kumminkin.

Tästä ohjeesta tulee kaksi limppua.

25 g tuoretta hiivaa

1/4 dl kädenlämpöistä vettä

1/2 l piimää

1 1/2  dl siirappia

1/2 rkl anista (tai fenkolia tai kuminaa, itse pidän aniksesta)

1 rkl pomeranssia

1 rkl suolaa

7 dl ruisjauhoja

7 dl hiivaleipäjauhoja (tai vehnäjauhoja)

* Liota hiiva pieneen määrään kädenlämpöistä vettä.

*Laita kattilaan siirappi, pomeranssi, suola ja anis ja kiehauta.

*Laita varsinaiseen taikina kulhoon piimä. Kaada joukkoon kuuma siirappiseos ja hiiva-vesiseos.

* Alusta jauhot taikinaan vähitellen ja anna taikinan nousta 1 tunti tai kunnes se on kohonnut kaksinkertaiseksi.

* Leivo taikinasta kaksi limppua ja anna niiden kohota rauhassa noin tunti. Pistele ja voitele munalla.

IMG_20231102_171054379~2.jpg