IMG_20231112_183015378.jpg

 

Keskikokoinen kaali (n. reilu kilonen)

vettä

2 tl suolaa

Pilko kaali kattilaan ja laita suolalla maustettuun veteen kiehumaan, Keitä noin vartti (15min.) Valuta siivilässä kaalit.

JAUHELIHAKASTIKE:

400 g jauhelihaa (mulla oli hirvenjauhelihaa)

1 iso sipuli

2-3 valkosipulin kynttä

tölkki tomaattimurskaa

2 rkl tomaattipyrettä

1 tl suolaa

mustapippuria

umamia

vähän chilirouhetta

1 rkl pizzamaustetta

* Paista pannulla jauheliha ja sipulit. Lisää tomaattimurska, pyre ja mausteet.

JUUSTOKASTIKE

50 g voita

1 dl vehnäjauhoja

7,5 dl maitoa

mustapippuria myllystä

1 tl suolaa

n. 2dl juustoraastetta

* Sulata voi kattilassa ja lisää vehnäjauhot. Sekoittele hetki vispilällä , mutta älä ruskista. Lisää vähitellen maito ja sekoittele koko ajan kunnes kastike sakenee. Mausta suolalla ja mustapippurilla ja lisää juustoraaste. Jätä juustoraastepussista vähän juustoraastetta laatikon päälle.

Kokoa laatikko kuten lasagnelaatikko. Eli laita vuoan pohjalle ensin jauhelihakastiketta tasaisesti, sitten lisää kerros kaalia. Lisää jälleen jauhelihakastiketta, sitten juustokastiketta ja kerros kaalia. Jälleen jauhelihakastiketta, juustokastiketta ja kaalia. Painele lastalla välillä, jotta kastikkeet jakaantuvat tasaisesti.Lopuksi juustokastiketta ja juustoraastetta päälle.

Paista 175 asteessa noin tunti. Ota uunista ja anna laatikon vetäytyä noin 15 minuuttia ennen syömistä.