IMG_20231119_094323218.jpg

POHJA

200 g kaurakeksejä (Kantolan kauramurokeksejä oli mulla)

75g oivariiniä (margariiniä)

TÄYTE

1 prk piltti mangososetta

2 dl kermaa

200g (purkki) rahkaa

1 1/2 dl sokeria

vaniljauutetta

5 liivatetta

4 rkl sitruunamehua

KIILLE

1 prk piltti mangososetta

1/2 dl appelsiinimehua

3 liivatetta

Murusta kaurakeksit esim. tehosekoittimella tai pussissa kaulimenavulla. Sulata margariini ja kaada keksimurujen joukkoon ja sekoita. Kaada irtokakkuvuoan pohjalle (23 cm) ja painele tasaiseksi.Laita kylmään kovettumaan siksi aikaa kun teet täytteen.

Laita 5 kpl liivatetta likoamaan kylmään veteen.

Sekoita rahka,mangosose, sokeri ja vanilja uute. Vaahdota kerma ja lisää se edelliseen seokseen kevyesti sekoittaen. Tarkista maku ja lisää sokeria tai vaniljaa halutessasi lisää. Kuumenna sitruunamehu ja sekoita liotetut(purista vesi ensin pois liivatteista)liivatteet mehun joukkoon.Sekoita mehu/liivateseos ohuena nauhana rahka/kerma/mango seokseen. Ja kaada vuokaan keksiseoksen päälle.Anna hyytyä jääkaapissa noin 3 tuntia.

Tee kiille , kuumenna mehu ja lisää liotetut liivatteet mehuun ja sekoita mangososeen joukkoon. Kaada kiille jähmettyneen juustokakun päälle ja laita kylmään jähmettymään.