1000005909.jpg

1000005906.jpg

 

Kirjolohifile

1 dl vettä

1/2 kalaliemikuutio

kalamaustetta

1 dl majoneesia (käytin sitruunamajoneesia)

3/4 dl tuoretta tilliä hakattuna

3 kananmunaa (3 keltuaista ja 3 valkuaista

suolaa

mustapippuria

1- 2 rkl sitruunamaehua

1 pss katkarapuja (sulata katkat kylmässä vedessä ja siivilöi vedet pois)

IMG_20231104_190052832.jpg

1000005904.jpg

 

*Laita kalafile vuokaan, ripottele päälle suolaa ja kalamaustetta. 

*Käännä kala nurinpäin eli nahkapuoli päällepäin. Liota kalaliemikuutio kuumaan veteen ja kaada liemi vuoan pohjalle.

peitä kalavuoka foliolla ja laita  uuniin 200 asteeseen noin 20 minuutiksi.

*Sekoita majoneesi , 3 keltuaista , tilli, sitruunamehu ,suola ja mustapippuri kulhossa.

*vaahdota 3 munanvalkuaista vaahdoksi ja lisää valkuaisvaahto varovaisesti käännellen majoneesi seoksen joukkoon.

*Ota file uunista, poista nahka vaikka haarukan avulla. Lisää sulat katkaravut tasaiseksi kerrokseksi kalan päälle ja lopuksi majoneesi-valkuaisvaahto. Laita vielä uuniin 15 minuutiksi.