Kirjolohifile
1 dl vettä
1/2 kalaliemikuutio
kalamaustetta
1 dl majoneesia (käytin sitruunamajoneesia)
3/4 dl tuoretta tilliä hakattuna
3 kananmunaa (3 keltuaista ja 3 valkuaista
suolaa
mustapippuria
1- 2 rkl sitruunamaehua
1 pss katkarapuja (sulata katkat kylmässä vedessä ja siivilöi vedet pois)
*Laita kalafile vuokaan, ripottele päälle suolaa ja kalamaustetta.
*Käännä kala nurinpäin eli nahkapuoli päällepäin. Liota kalaliemikuutio kuumaan veteen ja kaada liemi vuoan pohjalle.
peitä kalavuoka foliolla ja laita uuniin 200 asteeseen noin 20 minuutiksi.
*Sekoita majoneesi , 3 keltuaista , tilli, sitruunamehu ,suola ja mustapippuri kulhossa.
*vaahdota 3 munanvalkuaista vaahdoksi ja lisää valkuaisvaahto varovaisesti käännellen majoneesi seoksen joukkoon.
*Ota file uunista, poista nahka vaikka haarukan avulla. Lisää sulat katkaravut tasaiseksi kerrokseksi kalan päälle ja lopuksi majoneesi-valkuaisvaahto. Laita vielä uuniin 15 minuutiksi.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.