Tässä on kaksi erillaista vuokaleipä ohjetta. Tekotapa samanlainen , mutta ainekset hieman erillaiset. Molemmista tulee muhkeita ja herkullisia leipiä. Näitä ite tulee aika usein tehtyä.
VUOKALEIPÄ ohje 1
5 dl vettä (kädenlämpöistä)
3/4 pakettia hiivaa
1 dl kauraleseitä
1 dl ohrajauhoja
2 tl suolaa
1 rkl siirappia tai hunajaa
n.8 dl vehnäjauhoja/hiivaleipäjauhoja
Sekoita lämpimään veteen hiiva, suola, siirappi/hunaja, kauralese ja ohrajauhot. Anna tekeytyä noin 1/2 tuntia. Alusta vehnäjauhot vähitellen taikinaan. Taikina saa jäädä löysähköksi.Kaada taikina vuokaan ja anna kohota 1/2 tuntia. Paista 200 asteessa noin 1/2 tuntia.
------------------------------------------------------------------------------
VUOKALEIPÄ ohje 2
5 dl vettä (45 asteista)
1 pss kuivahiivaa
1 dl esim. 4- viljan hiutaleita
1 dl ruisjauhoja
2 tl siirappia
n. 8 dl vehnäjauhoja/hiivaleipäjauhoja
Voitele vuoka (noin 25 cm)
Sekoita lämpimään veteen ruisjauhot, siirappi, hiiva, suola ja hiutaleet. Sekoita velliksi ja anna tekeytyä noin 1/2 tuntia peitettynä. Lisää vehnäjauhot vähitellen alustaen . Taikina saa olla löysähköä. Nostele taikina vuokaan ja kohota 1/2 tuntia. Paista 200 asteessa noin 1/2 tuntia.
Kommentit
Tämän blogin kommentit tarkistetaan ennen julkaisua.