Tässä on kaksi erillaista vuokaleipä ohjetta. Tekotapa samanlainen , mutta ainekset hieman erillaiset. Molemmista tulee muhkeita ja herkullisia leipiä. Näitä ite tulee aika usein tehtyä.

2021%20016.jpg

 

VUOKALEIPÄ  ohje 1

5 dl vettä (kädenlämpöistä)

3/4 pakettia hiivaa

1 dl kauraleseitä

1 dl ohrajauhoja

2 tl suolaa

1 rkl siirappia tai hunajaa

n.8 dl vehnäjauhoja/hiivaleipäjauhoja

Sekoita lämpimään veteen hiiva, suola, siirappi/hunaja, kauralese ja ohrajauhot. Anna tekeytyä noin 1/2 tuntia. Alusta vehnäjauhot vähitellen taikinaan. Taikina saa jäädä löysähköksi.Kaada taikina vuokaan ja anna kohota 1/2 tuntia. Paista 200 asteessa noin 1/2 tuntia.

------------------------------------------------------------------------------

VUOKALEIPÄ ohje 2

5 dl vettä (45 asteista)

1 pss kuivahiivaa

1 dl esim. 4- viljan hiutaleita

1 dl ruisjauhoja

2 tl siirappia

n. 8 dl vehnäjauhoja/hiivaleipäjauhoja

Voitele vuoka (noin 25 cm)

Sekoita lämpimään veteen ruisjauhot, siirappi, hiiva, suola ja hiutaleet. Sekoita velliksi ja anna tekeytyä noin 1/2 tuntia peitettynä. Lisää vehnäjauhot vähitellen alustaen . Taikina saa olla löysähköä.  Nostele taikina vuokaan ja kohota  1/2 tuntia. Paista 200 asteessa noin 1/2 tuntia.